Олімпійка - стиль та тренд 2024

Олімпійка – це справжній хіт 80-х та початку 90-х. Ця кофта на блискавці з досить високим коміром з'явилася як предмет гардеробу спортсменів, які входять до олімпійських збірних, що пояснює назву. Саме в них вони дефілювали на церемоніях відкриттях, піднімалися на п'єдестали та здобували медалі. Стильну річ, однак, оцінили і модники, далекі від спорту, так що олімпійки почали використовувати повсюдно, як альтернативи вітровкам або легким курткам.

З початком 2000-х популярність предмета гардеробу знизилася, але зараз він переживає друге народження. Інтернет-магазин https://europasport.com.ua/ua/muzhskie-olimpiyki-tolstovki/  пропонує придбати олімпійки, які виявляться доречними не лише на спортивних змаганнях, у тренажерному залі, пробіжці, а й у повсякденному носінні, на прогулянці, поїздці.

Переваги

Головна перевага олімпійки – це, звичайно, зручність. Застібка-блискавка спрощує надягання, універсальний крій не обмежує рухів, велика кількість кишень дозволяє всі необхідні аксесуари, смартфон, документи, ключі, не використовуючи для цього сумку. Інші переваги такі:

  • Практичність. Олімпійки зроблені з синтетики або щільної бавовняної тканини, завдяки чому міцні, стійкі до забруднень, можуть використовуватися як верхній одяг.
  • Універсальність. Олімпійка може бути не тільки верхнім, а й, наприклад, середнім шаром у зимовому вбранні, її легко вдягнути під пуховик, щоб захиститися від вітру та морозу. Особливо хороші як середній шар приталені бігові олімпійки, які більш облягають, порівняно з їх класичними аналогами вільного крою.
  • Тепло. Блискавка дозволяє щільно застебнути олімпійку, комір захищає горло від вітру. Найтеплішими є олімпійки з тканини з начосом, фасон яких передбачає наявність капюшона. Так, він не є класичним, але все ж таки цілком припустимий і відмінно підходить для міжсезоння, прохолодної пори року. Такі моделі пропонує, наприклад, відомий бренд Headrush.

До розряду переваг можна віднести і красу олімпійок. Виглядають вони стильно, чудово поєднуються не лише зі спортивними штанами, а й з джинсами та іншими атрибутами повсякденного образу. За багатством декору моделі зовсім різні, від яскравих, наприклад, марок Gr1ps або Venum до досить стриманих, аж до класики – олімпійок англійського бренду Lonsdale, по-справжньому культових. Велики асортимент на сайті https://europasport.com.ua/ua/